Митники вилучили два величезні унікальні бурштини вартістю десятки тисяч

Камені намагалися відправити поштою, видавши їх за декоративні.
Митники вилучили два величезні унікальні бурштини вартістю десятки тисяч
Natalia Soto / unsplash.com

Два камені бурштину унікального розміру з чоловічий кулак працівники Київської митниці виявили у двох міжнародних поштових відправленнях, які прямували до Канади та Німеччини. Відправником обох виявився мешканець Київщини, а сам бурштин було вилучено.

Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Читайте також:

Зазначається, що за супровідними документами, у відправленнях знаходилося декоративне каміння вартістю 80 Євро кожен. У той же час експерти визначили, що виявлені камені не декоративні, а дорогоцінні камені органогенного утворення – бурштин у стані сировини, який, до того ж, має унікальні розміри.

Повідомляється, що велика брила бурштину має розмір 133х107х47мм, розмір меншої – 105х74х47мм. Ринкова вартість такого масивного бурштину – 35 тисяч та 16 тисяч гривень відповідно.

Також зазначається, що при митному огляді митники звернули увагу, що разом із бурштином усередині посилок перебували документи та інформаційні матеріали, в яких йдеться саме про необроблений бурштин. Таким чином, відправник був обізнаний, що саме пересилає, і свідомо порушив норми Всесвітньої поштової конвенції, які забороняють вкладати коштовне каміння у міжнародні поштові відправлення.

«На цій підставі Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України (пересилання у міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до пересилання актами Світової поштової союзу). Відповідальність за таке порушення – конфіскація цих товарів», – повідомили митники.

t.me/UkraineCustoms

t.me/UkraineCustoms

t.me/UkraineCustoms

t.me/UkraineCustoms

Раніше ми писали про те, що за 8 місяців 2024 року у 1905 справах про порушення митних правил тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму 371 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK