На Одеській митниці ліквідовано корупційну схему: деталі

Посадовець налагодив схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон.
На Одеській митниці ліквідовано корупційну схему: деталі
На Одеській митниці ліквідували корупційну схему / facebook.com/ssu.odesa

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему, яка діяла на Одеській митниці. Затримано двох посадовців митних органів. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області.

Читайте також:

За даними слідства, протиправний механізм організував головний державний інспектор одного з митних постів. Посадовець налагодив схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон.

До незаконної діяльності він залучив свого колегу - інспектора митного посту сусідньої держави, який виступав посередником для ведення "переговорів" з імпортерами та передачі одержаних хабарів.

Читайте також:

"У разі несплати на перевізників очікували "додаткові" перевірки вантажів та супровідної документації. Це призводило до штучного затягування строків митного контролю і, як наслідок, зривало договірні зобов'язання імпортерів щодо своєчасної доставки продукції замовникам", - йдеться в повідомленні.

СБУ затримала обох зловмисників під час одержання хабаря в розмірі $5000 за сприяння у ввезенні партії комплектуючих до мобільних пристроїв.

Читайте також:

Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання фігурантами неправомірної вигоди. Обом митникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Під час обшуків за місцем проживання посадовця Одеської митниці та в його авто правоохоронці виявили готівку в різній валюті на загальну суму понад 3,5 млн у гривневому еквіваленті.

Читайте також:

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці. В обласному центрі затримано керівника одного з ключових управлінь митного органу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK