СБУ затримала чиновників Держмитслужби, які "обклали даниною" регіональні митниці

За даними слідства, чиновники систематично вимагали неправомірну вигоду з керівників регіональних митниць.
СБУ затримала чиновників Держмитслужби, які "обклали даниною" регіональні митниці
Затримано на хабарах чиновників Держмитслужби / ssu.gov.ua

Служба безпеки спільно з Офісом Генерального прокурора ліквідувала масштабну корупційну схему в Центральному апараті Державної митної служби. У Києві затримано директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, чиновники систематично вимагали неправомірну вигоду з керівників регіональних митниць.

"За різні суми хабарів фігуранти "гарантували" посадовцям не створювати штучних перешкод у професійній діяльності. В обмін на "данину" очільники відомчої безпеки обіцяли також "прикривати" службові порушення митників", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що документування злочинної діяльності фігурантів тривало понад рік. За цей час зафіксовано щонайменше 8 фактів щомісячних поборів.

Для реалізації злочинної діяльності організатори залучили свого підлеглого в регіональному органі Держмитслужби.

Правоохоронці затримали очільника Департаменту відомчої безпеки держустанови, його заступника та одного з керівників регіональної митниці при передачі хабара.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів усім трьом затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Крім того, підозра готується ексочільниці одного з регіональних управлінь митниці. Її злочинні дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.

Тривають 28 обшуків у Центральному апараті Держмитслужби, а також в обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю Західного, Південного та Центрального регіонів.

Читайте також:

"Слідчі дії спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності всього кола осіб, причетних до "схеми". Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - додали в СБУ.

Раніше ми писали, що НАБУ та САП запобігли масштабній корупції в Держмитслужбі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK