Онлайн-аукціони вже принесли понад 90 млрд грн: що продали найдорожче

За весь час роботи системи за активи боролися вже понад 103 тисячі учасників.
Онлайн-аукціони вже принесли понад 90 млрд грн: що продали найдорожче
ілюстративне фото / me.gov.ua

З 2016 року онлайн-аукціони у державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» на 129 тисячах успішних торгах принесли організаторам понад 90 млрд гривень. При цьому близько 30,3 млрд грн від загальної суми отримано під час військового стану.

Про це повідомляє пресс-служба Мінекономіки.

Читайте також:

Зазначається, що лідером серед напрямів за кількістю залучених коштів через електронні торги є продаж Фондом гарантування вкладів фізичних осіб активів банків-банкрутів – понад 30 млрд грн. Майже на 18,7 млрд грн поповнилися державний та місцеві бюджети за результатами приватизаційних онлайн-аукціонів. У топ-3 напрямки входить також продаж активів збанкрутілих підприємств: для погашення заборгованості перед кредиторами арбітражні керуючі залучили понад 18 млрд гривень.

При цьому, за словами міністра Юлії Свириденко, за весь час роботи системи за активи позмагалися вже понад 103 тис. учасників.

Також повідомляється, що станом на кінець вересня 2024 року через "Прозорро.Продажи" реалізуються публічні активи більш ніж на 20 ринках, доступ до яких має кожен бажаючий. Торги з продажу та здачі в оренду майна оголосили понад 8,9 тисячі організаторів. Це Фонд забезпечення вкладів, Фонд держмайна, профільні відомства, громади, державні підприємства, арбітражні керуючі, приватні виконавці та бізнеси.

При цьому наголошується, що найбільше успішних аукціонів за весь час має «Укрзалізниця» – майже 21,7 тис. Серед лідерів також банки-банкрути в управлінні ФГВ – Дельта та Надра: – понад 3,3 тис. та 2,6 тис. укладених угод відповідно.

А найдорожчим реалізованим активом, за повідомленням міністерства, за весь час є частина майна збанкрутілого ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» – 9,2 млрд гривень . До трійки лотів з високою вартістю входять також готель «Дніпро» та спецдозвіл на користування надрами — Площа Майорівська  — за кожен актив переможці заплатили понад 1,1 млрд гривень.

У міністерстві зазначили, що станом на 25 вересня 2024 року майже 3,2 тисячі аукціонів у державній системі перебувають на етапі укладання угод і можуть принести організаторам ще понад 5,2 млрд гривень.

Раніше ми писали про те, що готель "Україна" продали в системі "Прозорро.Продажі" за 2,5 млрд гривень, а вартість об'єкта приватизації зросла в 2,4 рази.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK