Норвегія може відмовити в захисті деяким українцям: кого стосується

Норвегія змінила політику щодо надання захисту українським біженцям.
Норвегія може відмовити в захисті деяким українцям: кого стосується
Ілюстративне фото / Getty Images

У Норвегії з 27 вересня 2024 року скасовано автоматичне отримання захисту для біженців із шести областей України. Про це повідомляє Мінреінтеграції, посилаючись на уряд Норвегії.

Читайте також:

Йдеться про українських біженців із Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської областей.

Зазначається, що Директорат у справах іноземців (UDI) вважає ці області безпечними. Тож люди, які прибуватимуть до Норвегії звідти, проходитимуть індивідуальну оцінку їхніх потреб у захисті та можуть отримати відмову в наданні притулку.

"Вказані зміни необхідні для здійснення контролю і сталості міграційних процесів, а також для подальшої можливості рівномірно допомагати українцям", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Водночас зміни не стосуються українців, які вже отримали тимчасовий захист у Норвегії, та їхніх близьких родичів, а також осіб, яким пропонується медична евакуація до Норвегії (пацієнтів служби Medevac), і відповідно родичів, які їх супроводжують.

Раніше ми писали, що Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення не скасовувати тимчасовий статус захисту для українських біженців (Програма S) до 4 березня 2026 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK