Держохорона виправдалася за купівлю люксових авто за завищеними цінами

На чотири преміальні позашляховики було витрачено понад 15 мільйонів гривень.
Держохорона виправдалася за купівлю люксових авто за завищеними цінами
Tim Vegas / unsplash.com

Куплені нещодавно Управління державної охорони (УДО) 4 преміальні Toyota Land Cruiser на загальну суму більш ніж на 15,5 млн грн (майже 4 млн за авто) використовуватимуться для забезпечення охорони вищих посадових осіб, представників іноземних держав та міжнародних організацій.

Про це повідомляє «Следство.Інфо» з посиланням на відповідь УДО на запит журналістів.

Читайте також:

«Супровід та безпека кожного візиту до України – це внесок у гарантування конструктивних та змістовних відносин із партнерами, тому на 25 вересня потреба в автомобілях – нагальна», – заявили в УДО.

Також повідомляється, що держустанова здійснювала закупівлю за цінами, встановленими постачальником під час проведення електронних торгів. ТОВ «ВіДі АВТОСТРАДА» - єдина компанія, яка подала свою пропозицію.

При цьому, як пише видання, за інформацією Управління, незважаючи на укладений договір, потреба нових автомобілів досі залишається високою, оскільки матеріально-технічне забезпечення досі вимагає вдосконалення. Оскільки з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну відвідало понад півтисячі іноземних делегацій, що значно перевищує показники минулих років.

«Важливо розуміти, що охорона високопосадовців здійснюється з дотриманням певних вимог. Для цього використовують транспортні засоби відповідного рівня», - зазначили в УДО.

Раніше ми писали про те, що Державне управління охорони купило люксові позашляховики Lexus, які в автосалонах в аналогічній комплектації Luxury зі знижкою коштували б на 700 тисяч дешевше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK