На фірмі-учаснику «дорожнього картелю» Нацполіція провела обшуки

Слідчі дії були здійснені в рамках провадження, пов'язаного з кількома тендерами, які у різний час у різних регіонах вигравала компанія.
На фірмі-учаснику «дорожнього картелю» Нацполіція провела обшуки
ілюстративне фото / avtek.ua

У п'ятницю, 4 жовтня, пройшли обшуки у компанії «Автомагістраль-Південь». Зокрема, співробітники Головного слідчого управління Нацполіції за рішенням слідчого Тараса Горного спільно з Департаментом стратегічних розслідувань провели обшуки в офісних приміщеннях, квартирах та приватних автомобілях працівників компанії в рамках провадження, пов'язаного з кількома тендерами, які в різний час у різних регіонах компанія виграла на "Прозорро».

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте також:

У свою чергу у Нацполіції зазначили, що компанію підозрюють у порушенні тендерних процедур та самовільному встановленні цін на вартість робіт у різних областях України. Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи суб'єкта господарювання шляхом «штучної» націнки у ланцюжку постачання товарно-матеріальних цінностей неправомірно збільшили вартість товарів, внесено недостовірні відомості до актів виконаних робіт, чим завдали шкоди державному бюджету в особливо великих розмірах – на суму понад мільярд гривень.

Як раніше писали ЗМІ, Донецька обласна прокуратура виявила порушення під час закупівлі під час ремонту мосту через річку Сіверський Донець. На думку слідства, організатор закупівлі безпідставно відхилив дешевшу на 19 млн грн пропозицію компанії «Харківміськбуд» і уклав договір з ТОВ «Автомагістраль-Південь». А Державна аудиторська служба, перевіривши цей тендер, також дійшла висновку, що дешевшу пропозицію безпідставно відхилили.

Згідно з відкритими базами даних, ТОВ «Автомагістраль-Південь» з'явилося на ринку в 2006 році. При цьому компанію заснували Олег Наливаний і Валерій Коротков, а зараз компанією володіє Олександр Бойко (як з'ясували журналісти, бізнесмен з оточення одеського мера Геннадія Труханова), а керує фірмою Микола Тимофєєв.

Як відомо, ТОВ "Автомагістраль-Південь" протягом довгих років було фаворитом "Укравтодору", входячи в так званий "дорожній картель" і є найбільшим підрядником президентської програми "Велике будівництво". За даними «Прозорро» у 2018-2019 роках компанія отримала підряди на 16,3 млрд грн, а 2020-го виграла 31% дорожніх тендерів на 30,3 млрд грн.

В іншому журналістському розслідуванні повідомлялося, що ТОВ "Автомагістраль-Південь" з 2013 по 2020 роки було фігурантом 23 кримінальних справ, серед яких завдання збитків, неправомірне заволодіння грошовими коштами, ухилення від податків, вступ у змову з посадовими особами, отримання неправомірної вигоди та порушення тендерних процедур. При цьому більшість справ було закрито, а за деякими рух було зупинено.

Скріншот
Скріншот / Фейсбук

Раніше ми писали про те, що з 11 по 24 серпня 2024 року було проведено тендерів на 45 млрд гривень, а список ТОП-10 держзакупівель очолили представники «дорожнього картелю» ТОВ «Група компаній «Автострада», яка отримала від КП «Київський метрополітен» підряд на 13 млрд грн. 785 млн грн на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро та ТОВ «Автомагістраль-Південь», яка виграла тендер Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області на 2 млрд 729,25 млн грн на експлуатаційне утримання автомобільних доріг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK