Атаки на енергосистему України не припиняються: у 2024 році РФ застосувала понад 1 тис ракет та дронів

Сукупні втрати енергетичних потужностей України внаслідок цьогорічних атак перевищують 9 ГВт, чого було б достатньо для забезпечення електроенергією чотирьох країн ЄС.
Атаки на енергосистему України не припиняються: у 2024 році РФ застосувала понад 1 тис ракет та дронів
Ілюстративне фото / facebook.com/minenergoUkraine

2024 року інтенсивність обстрілів Росією цивільних енергетичних об'єктів України значно перевищує кількість атак на енергетичну інфраструктуру в попередні роки війни. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Читайте також:

Лише цього року росіяни загалом застосували понад 1 тисячу засобів ураження: дронів та ракет різного типу, зокрема балістики.

Зазначається, що сукупні втрати енергетичних потужностей України внаслідок цьогорічних атак перевищують 9 ГВт, чого було б достатньо для забезпечення електроенергією чотирьох країн ЄС.

"Навіть за відсутності масованих обстрілів атаки на енергетичну систему країни не припиняються. Щодня росіяни атакують об'єкти в Чернігівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Донецькій, Луганській, Херсонській областях", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Попри те, що атаки на українську енергетику стали наймасштабнішими у світі, а завданих їй руйнувань не знала жодна інша енергосистема, ситуація в українській енергосистемі залишається контрольованою, наголосили в Міненерго.

Раніше ми писали, що енергетики відновили лінію живлення тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (АЕС). Вона була пошкоджена внаслідок російського обстрілу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK