РФ атакувала українську енергетику понад 1000 разів за два роки: у Міненерго розповіли про реальні втрати

Наймасовіша ворожа атака була 26 серпня 2024 року, коли росіяни використали сумарно 236 дронів і ракет різного типу.
РФ атакувала українську енергетику понад 1000 разів за два роки: у Міненерго розповіли про реальні втрати
Міністр енергетики України Герман Галущенко / facebook.com/minenergoUkraine

З жовтня 2022 року по вересень 2024 року об'єкти української енергетичної інфраструктури зазнали 1024 російські атаки. Про це міністр енергетики Герман Галущенко повідомив під час міжнародної конференції високого рівня "Об'єднані заради справедливості" - United for Justice.

Читайте також:

"Немає жодного місця, жодного регіону, жодного виду енергетичної інфраструктури, яку б не вразили під час цих атак. Загальні втрати наших потужностей унаслідок атак цього року, які почалися 22 березня, перевищують 9 ГВт. Окуповано 18 ГВт генерації, включно з ГЕС, ТЕС та найбільшою в Європі атомною електростанцією - Запорізькою АЕС", - сказав міністр.

Він зазначив, що наймасованіша ворожа атака була 26 серпня 2024 року, коли росіяни використали сумарно 236 дронів і ракет різного типу.

Читайте також:

"Тоді вперше були використані балістичні ракети для атаки на наші підстанції. Миттєвий наслідок цієї атаки - приблизно 4 мільйони українців було терміново відключені від електропостачання. Це безпосередньо вплинуло на 12 регіонів України, і нам знадобилося приблизно 13 днів, щоб повністю відновити електропостачання", - розповів Галущенко.

Міністр наголосив, що такими атаками Росія хоче завдати безпосередньої шкоди цивільному населенню України, що є порушенням ключових засад міжнародного права та Статуту ООН.

Читайте також:

Крім цього, атакуючи підстанції, що є ключовими для роботи АЕС, РФ підриває основні принципи ядерної безпеки.

Раніше ми писали, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) надасть Україні технічну підтримку в добудові блоків Хмельницької АЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK