Україна конфіскувала суховантаж під прапором Камеруну: у ДПСУ розповіли деталі

За рішенням суду судно передано у власність держави України.
Україна конфіскувала суховантаж під прапором Камеруну: у ДПСУ розповіли деталі
Україна конфіскувала суховантаж під прапором Камеруну / dpsu.gov.ua

Україна конфіскувала суховантажне судно USKO MFU, яке незаконно входило в порти окупованого Криму. Про це повідомили в ДПСУ.

Читайте також:

Як розповіли в ДПСУ, на Одещині Морська охорона Держприкордонслужби спільно з правоохоронними органами затримала суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну, який незаконно заходив у порти тимчасово окупованого Криму для здійснення комерційної діяльності. 

За рішенням суду судно передано у власність держави України.

Затримання відбулося в липні 2024 року, коли підрозділи Морської охорони в складі міжвідомчої групи виявили порушення судноплавства в акваторіях під тимчасовою окупацією.

Читайте також:

Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення передати судно до Національного агентства з управління активами (АРМА).

Капітана судна звинувачують за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України в порушенні порядку в'їзду на окуповані території з метою завдання шкоди державним інтересам. За порушення українського законодавства та міжнародного права судно тепер перейде під управління держави для подальшого використання.

Читайте також:

"Україна продовжує твердо відстоювати свій суверенітет у територіальних водах, нагадуючи, що всі порти Криму та Азовського моря залишаються закритими для комерційної діяльності. Будь-які операції в цих портах порушують міжнародні норми та законодавство України", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що Служба безпеки затримала в акваторії Одеської області іноземне вантажне судно та його капітана, який працював на РФ. Корабель ходив під прапором однієї з країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення країни-агресора на вивезення українського зерна з тимчасово окупованого Криму.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK