Посилення енергонезалежності: банки в Україні схвалили 8 млрд грн пільгових кредитів

Кошти видавалися на придбання та монтаж газопоршневих когенераційних установок, купівлю дизельних та бензинових генераторів, будівництво СЕС тощо.
Посилення енергонезалежності: банки в Україні схвалили 8 млрд грн пільгових кредитів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За період з 1 червня до 30 вересня 2024 року банки отримали 2484 заявки від бізнесу на кредитування проєктів зі встановлення енергетичного обладнання для посилення енергонезалежності на загальну суму 54,8 млрд грн. Схвалено заявки на суму 7,9 млрд грн. Про це повідомляє Міністерство енергетики, посилаючись на результати опитування банків.

Читайте також:

Обсяг фактично виданих кредитів на енергетичні потреби юридичних осіб становить 2 млрд гривень. Зокрема, у вересні подано 514 заявок на суму 8,4 млрд грн, схвалено 1081 заявку на суму 2,7 млрд грн, надано 220 кредитів загальним обсягом 1,3 млрд гривень.

"Кошти видавались на придбання та монтаж газопоршневих когенераційних установок, купівлю дизельних та бензинових генераторів, будівництво СЕС тощо. Проєкти фінансуються у 21 області країни", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Окрім того, банки кредитують і населення. Упродовж вересня громадянам надано 1,1 тис. кредитів загальним обсягом 133 млн грн. 

Обсяг валового портфеля кредитів, пов'язаних з енергетичними потребами фізичних осіб, наразі становить 204 млн гривень.

Раніше ми писали, що з початку 2024 року в Харківській області зафіксовано 47 випадків крадіжок енергетичного обладнання, що уповільнює роботи з відновлення електрики після обстрілів регіону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK