Скільки газу та вугілля накопичила Україна: Шмигаль повідомив, чи вистачить цього на зиму

Цей опалювальний сезон, як минулий, Україна планує пройти на газі власного видобутку.
Скільки газу та вугілля накопичила Україна: Шмигаль повідомив, чи вистачить цього на зиму
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Наразі в українських газосховищах закачано 12,2 млрд куб. м блакитного палива, а на складах накопичено 3,1 млн тонн вугілля. Цього має вистачити на зиму, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Читайте також:

"Цього достатньо для проходження зими. Нагадую, що цей опалювальний сезон, як і минулий, плануємо пройти на газі власного видобутку", - наголосив він.

Шмигаль зазначив, що всі дев'ять енергоблоків АЕС, що підконтрольні Україні, наразі працюють. Саме вони забезпечать основний обсяг генерації електроенергії в опалювальний сезон.

За словами очільника уряду, сьогодні понад 99% житлових будинків готові до початку опалювального сезону. Кількість шкіл, дитячих садочків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%.

Читайте також:

"Понад 18 тис. котелень та 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла", - додав прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що з початку 2024 року компанії Групи Нафтогаз видобули понад 11 млрд куб. м газу, що на 0,7 млрд куб. м більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK