Світовий банк переглянув зростання економіки України у 2025 році у бік суттєвого зменшення

Однак у 2026 році український ВВП може зрости вже на 7% замість раніше прогнозованих 5,1%.
Світовий банк переглянув зростання економіки України у 2025 році у бік суттєвого зменшення
Zoshua Colah / unsplash.com

Світовий банк (СБ) підтвердив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 3,2% у 2024 році, проте різко погіршив його на 2025 рік – з 6,5% до 2%.

Про це повідомляє Mind із посиланням на дані Економічного огляду регіону Європи та Центральної Азії.

Читайте також:

Видання зазначає, що на думку експертів СБ, в Україні значні збитки від російського вторгнення та масштабні перебої із постачанням електроенергії, ймовірно, уповільнять зростання з 5,3% минулого року до 3,2% цього року. При цьому наступного року Світовий банк прогнозує уповільнення зростання до 2%, коли раніше прогнозувалося збільшення ВВП України у 2025 році на 6,5%.

«Прогноз зростання економіки України на 2025 рік знижено на 4,5 процентних пункти (п.п.) – до 2%, що відображає припущення про продовження воєнних дій», – цитує видання повідомлення СБ.

Також повідомляється, що у 2026 році економіка України може зрости вже на 7%, хоча раніше Світовий банк прогнозував її зростання на 5,1%.

Раніше ми писали про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку знизив прогноз економічного зростання України до 4,7% наступного року із 6%, які давав раніше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK