Україна та Франція підписали імплементаційну угоду на 200 млн євро: на що спрямують гроші

До 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг для проєктів відновлення.
Україна та Франція підписали імплементаційну угоду на 200 млн євро: на що спрямують гроші
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Україна та Франція підписали імплементаційну угоду до грантової угоди, що відкриває можливість залучити 200 мільйонів євро грантової допомоги. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"До 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг для проєктів відновлення. Ці проєкти будуть реалізовані у тісній співпраці з французькими компаніями, які активно підтримують Україну та наразі працевлаштовують 25 000 людей у нашій країні", - зазначила перша віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Ключові сектори, які отримають фінансування завдяки імплементаційній угоді: охорона здоров'я, енергетика, водопостачання та водовідведення, розмінування, цифрові технології, інфраструктура, сільське господарство, переробка відходів та житлове будівництво.

Окремо також ведеться робота над розширенням мандату Групи AFD в Україні для підтримки українських підприємств. Французьке агентство з питань розвитку, Товариство сприяння та участі в економічному співробітництві (PROPARCO) та організація Expertise France зможуть надавати позики, гранти, гарантії або інші форми фінансової та технічної допомоги.

Читайте також:

"Така підтримка може бути надана державним або приватним підприємствам, банківським установам, об'єднанням, організаціям, а також будь-яким юридичним особам, які знаходяться в Україні", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що 17 жовтня до Державного бюджету України надійшов транш від уряду Канади обсягом 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK