Військові все частіше відмовляються від дешевших китайських та корейських авто, а «дорожній картель» продовжує отримувати мільярдні підряди

У ТОП-10 тендерів минулого тижня переможцями стали "Спец-Ком-Сервіс" та "Автомагістраль-Південь".
Військові все частіше відмовляються від дешевших китайських та корейських авто, а «дорожній картель» продовжує отримувати мільярдні підряди
«Спец-Ком-Сервіс» монополізує постачання авто для армії, а «Автомагістраль-Підень» отрмала 1 млрд на ремонт доріг / Колаж: dengi.ua

За даними Прозоро, з 13 по 19 жовтня було оприлюднено 73 тис. повідомлень про закупівлю на 17,31 млрд грн. При цьому цього тижня збіглася низка закупівель для військових та силовиків на 3 млрд грн. Журналісти взяли великі відкриті контракти 2024 року у розмірі від 50 млн грн за розділом «вантажні авто» та дійшли висновку, що українські замовники все частіше відхиляють дешевші китайські та корейські пропозиції на торгах.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Виходячи з даних, видання зазначає, що:

  • Ринок сконцентрується. Усі найбільші замовлення минулого тижня розділили ТОВ "Спец-Ком-Сервіс" (2,49 млрд грн) та ТОВ "Сучасні вантажівки" (0,4 млрд грн). При цьому на закупівлю один до одного вони не ходили. Під різними приводами різні замовники завжди відхиляли всіх більш дешевих конкурентів.
  • Військові відхиляли всі пропозиції найдешевших китайських авто. Постачальників «Dongfeng» і «Shacman» відхиляли чи то через їхні невідповідні характеристики, чи то через претензії до самих постачальників.
  • Більше не задовольняють технічним вимогам ЗСУ південнокорейські вантажівки Деу Новус. У 2022-2023 роках їх купували для військових і на відкритих торгах, і за закритими контрактами Міноборони. Але зараз саме ЗСУ визнали їх невідповідними своїм технічним вимогам і відхилили заради «Фордів».
  • Рейтинг переваг великих замовників такий: німецький MAN, американський Ford і японський пікап Toyota Hilux. При цьому видання уточнює, що до аналізу не потрапили закриті контракти військових та контракти менше 50 млн. Тому точні частки можуть дещо відрізнятися.

Читайте також:

Також видання публікує ТОП-10 тендерів минулого тижня, куди увійшли:

  1. Військова частина Т0910 на 1 млрд 511,39 млн грн купила у ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» вантажні бортові автомобілі та сідельні тягачі.
  2. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області на 1 млрд 65,36 млн грн замовила у ТОВ «Автомагістраль-Південь» експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Волинської області.
  3. ДП Міноборони "Державний оператор тилу" на 678,38 млн грн купило у ТОВ "Укртак.Юа" бронежилети модульні (Тип 2, Рівень П, Вид 5, комплектність 1-5).
  4. Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Миколаївській області на 506,23 млн грн замовила ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія» капітальний ремонт транспортної споруди на км 182+884 автомобільної дороги загального користування державного значення Р-55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг моста на водопропускну трубу), Миколаївська область (додаткові роботи).
  5. Військова частина Т0950 на 435,06 млн грн купила у ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» автомобілі спеціалізовані типу пікап на базі автомобіля Toyota Hilux, або еквівалент, легкові автомобілі спеціалізовані на базі Volkswagen Crafter 35, 4х4, 8 місць (7+1) чи еквівалент.
  6. Військова Частина Т0710 на 400,98 млн грн купила у ТОВ «Сучасні вантажівки» вантажні автомобілі-самоскиди 6х4, напівпричепи-трали 40-4 вантажопідйомністю 40-45т та вантажні автомобілі-самоскиди 6х4.
  7. Військова частина Т0710 на 382 млн грн купила у ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» вантажні автомобілі-самоскиди 8х4.
  8. АТ Комерційний Банк "Приватбанк" на 364,37 млн грн купив у ТОВ "Реформ" спеціалізовані оперативні інкасаторські автомобілі.
  9. АТ «Укргазвидобування» на 222,09 млн грн замовило АТ «Укрзалізниця» надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом.
  10. Комунальне некомерційне підприємство «Свято-Михайлівська клінічна лікарня м.Києва» КМДА на 155,16 млн грн замовило ТОВ «Укрвент промпостач» реконструкцію приймального відділення та спеціалізованих відділень Олександрівської клінічної лікарні м. Києва та благоустрій території.

Раніше ми писали про те, що компанія "Спецтехноекспорт" (СТЕ) переходить із підпорядкування ГУР безпосередньо до Міністерства оборони.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK