«Автомагістраль-Південь» після обшуків виграла тендер, який увійшов до ТОП-10 закупівель тижня, що минув

Загалом минулого тижня оприлюднено близько 70 тис. повідомлень про закупівлю на понад 18 млрд грн.
«Автомагістраль-Південь» після обшуків виграла тендер, який увійшов до ТОП-10 закупівель тижня, що минув
ілюстративне фото / sbm-503

За даними Прозоро, з 6 по 12 жовтня оприлюднено 68 тис. повідомлень про закупівлю на 18,3 млрд грн. При цьому одна із найбільших закупівель цього тижня – це ремонт шляхопроводу над Броварським проспектом біля метро «Дарниця» за 440 млн грн. Вона завершилася черговим підрядом фірми "Автомагістраль-Південь" на ремонт дорожніх об'єктів у Києві.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Зазначається, що «Київавтодор» відхилив дешевшу пропозицію «Мистобудівного загону № 112» через претензії до листа щодо того, як ця фірма раніше виконала ремонт аналогічного об'єкта, чим і мала підтвердити досвід. Тому 9 жовтня було укладено угоду з "Автомагістраль-Південь", другою за ціною на цих торгах. "Автострада" зробила третю за ціною пропозицію, але навіть не намагалася її знижувати, щоб перебити ставку.

Як пише видання, цей контракт означає, що діяльність "Автомагістралі-Південь" не паралізована через обшуки 4 жовтня, проведені в неї силами Головного слідчого управління Нацполу, а також Департаменту стратегічних розслідувань.

Видання нагадує, що за останні чотири роки "Автомагістраль-Південь" виграла підряди на 147 млрд грн. Це найбільший показник у «Прозорро». А фірма "Автострада" мала замовлення на 121 млрд грн.

Читайте також:

Журналісти також опублікували дані судового реєстру про такі кримінальні провадження щодо фірми Олександра Бойка, в яких були постанови за останній рік, а саме:

  • Завищення обсягів на реконструкції розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної в Оболонському районі Києва (справа 42023100000000624 київського управління Нацполу) вартістю 1,30 млрд грн, яку замовили під час вторгнення у 2023 році. Йдеться оформленні актів виконаних робіт, куди вносяться свідомо хибні відомості, створені задля завищення заявленої суми коштів. Суд у травні цього року дозволив вилучити документи у фірми щодо цього проекту.
  • Ухилення від сплати ПДВ на 31 млн грн на постачаннях бітуму на «Автомагістраль-Південь» через ТОВ «Дорожник-97» у 2020 році (справа 32021101110000006 управління БЕБ до Одеської обл.). У цій справі було заарештовано будинки, квартиру та машину, записані на дружину Юрія Бойка – брата власника «Автомагістралі-Південь» Олександра Бойка. Юрій є директором «Дорожник-97», яким володіє разом із братом. Після сплати грошей фірмою арешт було знято.
  • Витрата коштів на змову з КП "ШЕУ Деснянського району м. Києва" на ремонті вул. Радунська вартістю 9,21 млн грн (справа 42022102030000275 Деснянської окружної прокуратури Києва).

Також видання повідомляє, що до ТОП-10 тендерів минулого тижня увійшли:

  1. ПрАТ «Закарпаттяобленерго» на 1 млрд 583,99 млн грн купило електроенергію у ТОВ «Електротрейдінг груп».
  2. Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Полтавській області на 1 млрд 95,45 млн грн замовила ТОВ «Онур конструкцій інтернешнл» експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський, Р-11 Полтава-Красноград, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин у межах Полтавської області.
  3. ДП Міноборони «Державний оператор тилу» на 606,72 млн грн купило продуктів харчування, а дані про ціни та підрядника приховані .
  4. АТ "Укргазвидобування" на 567,87 млн грн купило дизпаливо у ПАТ "Укрнафта".
  5. Комунальна корпорація «Київавтодор» на 439,99 млн грн замовила ТОВ «Автомагістраль-Південь» реконструкцію шляхопроводу на перехресті вул. Будівельників із Броварським проспектом та Святошино – Броварською лінією метрополітену біля станції метро «Дарниця».
  6. ДП Міноборони України «Державний оператор тилу» на 427,35 млн грн замовило у ТОВ «НВП «Темп-3000» Тип 2, Рівень П, Вид 5, комплектність 1-5.
  7. КП "Агентство розвитку Дніпра" Дніпровської міськради на 300,68 млн грн замовило ТОВ "МБК синергія" нове будівництво об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури в районі просп. Слобожанського, вул. Столетова, будинок. 21 та вул. Столетова, будинок. 21 Д (Індустріальний район) у м. Дніпрі.
  8. АТ «Укргазвидобування» на 289,99 млн грн купило у ТОВ «Інтерпайп Україна» труби сталеві насосно-компресорні.
  9. КП «Вінницька транспортна компанія» на 273,3 млн. грн. купило у Консорціуму «Будівельно-енергетична компанія» електроенергію, формульне ціноутворення, без розподілу.
  10. КВП «Краматорський водоканал» на 258,72 млн грн замовив Часовоярському регіональному виробничому управлінню комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» послуги із постачання напірної технічної води.

Раніше ми писали про те, що пройшли обшуки в компанії "Автомагістраль-Південь". у рамках виробництва, пов'язаного з декількома тендерами, які у різний час у різних регіонах компанія виграла на Прозорро. За версією слідства, дії компанії завдали збитків державному бюджету в особливо великих розмірах – на суму понад мільярд гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK