"Автострада" без конкурсу виграла тендер на півмільярда за завищеними цінами

Майже за 7 років компанія отримала держпідрядів на 144 мільярди гривень.
"Автострада" без конкурсу виграла тендер на півмільярда за завищеними цінами
Миколаївоблтеплоенерго замовило компанії "Автострада" будівництво підземної тепломережі вартістю 487 мільйонів / Колаж: dengi.ua

За даними «Прозорро», КП "Миколаївоблтеплоенерго" за результатами тендеру замовило ТОВ "Група Компаній "Автострада" будівництво підземної тепломережі вартістю 487,38 млн грн. При цьому підряд компанія, власником якої є Максим Шкіль, отримала без конкуренції, а у кошторисі завищені ціни на матеріали.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Зазначається, що роботи мають бути виконані до кінця 2024 року, а договірна ціна є динамічною і може коригуватися при виконанні робіт. При цьому у підсумковій відомості ресурсів найбільша сума 181,53 млн грн йде на сталеві зварні труби типу 3, діаметром 530х8 мм, сталь 20 пряма, попередньо теплоізольована, поліетиленова оболонка, з сигналізацією, довжиною 11,5 м по 28 700 грн/м ціни вказані з ПДВ). Однак, як пише видання, у відкритих джерелах ринкові ціни на такі труби не вказані, але труба з аналогічними параметрами без теплоізоляції та сигналізації продається за 5319 – 7739 грн/м.

Читайте також:

Також повідомляється, що пісок врахували по 566 грн/куб. м, а його доставка становить 1149 грн./куб. м, що у сумі становить 1748 грн/куб. м. У той же час, за даними серпневого моніторингу ДП «НІРІ» Миколаївської області, максимальна ціна піску без доставки становить 312 грн/куб. м, що на 45% дешевше. А нещодавно Миколаївська ОДА для укриття обласної лікарні замовляла пісок за 925 грн/куб. м з доставкою, що майже вдвічі дешевше за кошторис «Миколаївоблтеплоенерго». Схожа ситуація і із щебенево-піщаною сумішшю С5, яку замовили по 1440 грн/куб. м, а у серпні найбільшу ціну в регіоні давали на рівні 752 грн/куб. м, що вдвічі дешевше.

Видання зазначає, що "Автострада" здобула підряд без конкуренції, оскільки на тендер більше ніхто не пішов. Консорціум «Енерджі Строй», якого не допустили до торгів, оскаржив рішення до АМКУ, але скаргу не задовольнили.

Читайте також:

Журналісти з'ясували, що «Миколаївоблтеплоенерго» з 2016 року очолює Микола Логвінов, який у 2023 році придбав автомобіль Toyota Land Cruiser Prado за 1,7 млн ​​грн, що у перерахунку становить приблизно 43 тис. доларів, а його дружина Діана Касабян володіє ТОВ "Агро Ленд Голд".

Також повідомляється, що вінницька «Група Компаній «Автострада» до війни була одним із фаворитів «Великого будівництва», а зараз отримує підряди на зведення мостів, ремонт водопроводів, будівництва київського метро та захисту об'єктів енергетики. Усього з 2017 року компанія натендерила 144 млрд грн.

Раніше ми писали про те, що 4 жовтня пройшли обшуки в компанії «Автомагістраль-Південь». На думку слідства, посадовці компанії збільшували вартість товарів, чим завдали шкоди державному бюджету на суму понад мільярд гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK