Чи вистачить Україні палива для проходження опалювального сезону: відповідь Міненерго

Для забезпечення електропостачання в Україну було ввезено значну кількість генераторів, які працюють на дизельному пальному, бензині або газі.
Чи вистачить Україні палива для проходження опалювального сезону: відповідь Міненерго
Ілюстративне фото / Getty Images

Щоб пройти осінньо-зимовий період, Україна сформувала достатні запаси паливно-мастильних матеріалів. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"На сьогодні запаси сформовано на належному рівні. Вони допомагають балансувати енергосистему, виходячи з різних ресурсів для генерації", - зазначив він.

За словами заступника міністра, для забезпечення електропостачання в умовах прицільних ворожих атак на об'єкти енергетичної інфраструктури як резервні джерела живлення в Україну було ввезено значну кількість генераторів, які працюють на дизельному пальному, бензині або газі.

Читайте також:

"Для всіх цих груп споживачів на сьогодні сформовано достатній рівень запасів для того, щоб протягом зими  і ціни не коливались,  і ми бачили чітку впевненість у можливості проходження стабільного опалювального сезону", - сказав Колісник.

Раніше ми писали, що з початку повномасштабного вторгнення України отримала від партнерів 19,2 тисячі тонн гуманітарної допомоги для підтримки стабільної роботи енергосистеми. Таку допомогу надали 36 країн світу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK