Одна з країн ЄС посилила правила в'їзду для українців: який документ треба мати при собі

Ірландія заборонила в'їзд українцям без біометричних паспортів.
Одна з країн ЄС посилила правила в'їзду для українців: який документ треба мати при собі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Починаючи з 5 червня 2024 року, громадянам України, які бажають в'їхати на територію Ірландії, буде потрібний дійсний біометричний паспорт. Про це повідомили в Міністерстві юстиції Ірландії.

Читайте також:

У міністерстві нагадали, що через повномасштабне вторгнення РФ в Україну в 2022 році Ірландія тимчасово призупинила вимогу про наявність біометричного паспорта для українців, які в'їжджають у країну.

У зв'язку з цим українцям дозволяли в'їжджати в Ірландію з простроченими біометричними паспортами чи внутрішніми паспортами. Однак тепер країна відмінила такі заходи.

"З 5 червня громадяни України, які планують в'їжджати в Ірландію, відповідно до розділу 4 Закону про імміграцію 2004 року повинні мати дійсний біометричний паспорт для в'їзду до країни. Для поточних бенефіціарів тимчасового захисту в Ірландії важливо знати про цю вимогу, якщо вони планують тимчасово виїхати з країни", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У відомстві додали, що громадянам України, як і раніше, не потрібна віза для в'їзду до Ірландії.

Раніше ми писали, що в Чеській Республіці запрацювала програма допомоги для українських біженців, які отримали в Чехії статус тимчасового захисту та хочуть повернутися додому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK