Кількість ігрозалежних зросла у 2 рази: скільки українців перебувають у Реєстрі лудоманів

Кількість людей з обмеженнями через ігрову залежність збільшилася у 2 рази за перші пів року 2024.
Кількість ігрозалежних зросла у 2 рази: скільки українців перебувають у Реєстрі лудоманів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Нині Реєстр лудоманів налічує 7874 особи. Кількість українців з обмеженнями через ігрову залежність зросла у 2 рази за перше півріччя 2024 року. Про це повідомляє "Опендатабот", посилаючись на дані Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). 

Читайте також:

За перші шість місяців 2024 року до реєстру було включено 4585 осіб. Це на 18% більше, ніж за попередні 2,5 роки. Щомісяця реєстр поповнюється в середньому на 760 осіб.

Рекордним виявився квітень 2024 року, коли до реєстру було включено 1041 нову особу.

Opendatabot

Читайте також:

Загалом за три роки існування реєстру до нього потрапило 8456 осіб з ігровою залежністю. Більше половини лудоманів потрапили до переліку за перші пів року 2024-го.

За весь час існування переліку з нього було виключено 582 людини, переважна більшість яких - 71% - у 2024 році.

Читайте також:

Зазначається, що зараз у Реєстрі лудоманів українці можуть опинитися в трьох випадках: самостійно подавши заяву на самообмеження, за рішенням КРАІЛ на підставі заяви про обмеження від родичів, а також за рішенням суду.

Переважна більшість громадян, а саме 99%, потрапила до реєстру за заявою про самообмеження. Лише 1% лудоманів були внесені за рішенням КРАІЛ, тоді як жодна особа не була зареєстрована за рішенням суду.

Читайте також:

Як наголошують аналітики, в Україні немає чіткої статистики щодо реальної кількості громадян з ігровою залежністю, а цифри з відповідного реєстру не відображають повної картини, зокрема, людей, що грають в онлайн-казино.

Раніше ми писали, що Національний банк України запроваджує заборону на використання кредитних коштів для участі в азартних іграх.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK