В Україні зафіксували три випадки нового субваріанту коронавірусу FLiRT: що відомо

Три випадки субваріанту коронавірусу FLiRT виявили минулого тижня: два - у Києві, один - в Івано-Франківській області.
В Україні зафіксували три випадки нового субваріанту коронавірусу FLiRT: що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У липні в Україні зареєстровано три випадки FLiRT - нового субваріанту коронавірусу Omicron. Про це повідомили в МОЗ.

Читайте також:

За інформацією відомства, зараз територією України циркулює 10 штамів вірусу SARS-CoV-2 - це різні субваріанти штаму Omicron. 

"У кожного субваріанта є певні особливості, але загальні симптоми на початку захворюваності такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, болі в м'язах або тілі. Три випадки субваріанта коронавірусу FLiRT виявили минулого тижня. Два - у Києві, один - в Івано-Франківській області. Захворілі - дві жінки та чоловік старше 60 років", - прокоментував головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Читайте також:

Зазначається, що про поширення нового субваріанту FLiRT у світі заявили в грудні 2023 року. Найбільше випадків виявили в Австралії.

Новий штам коронавірусу, відомий як FLiRT, походить від варіанта Omicron. Через специфічні мутації в білку-шипу вірус краще зв'язуватися з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто FLiRT швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. 

Читайте також:

"Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки нового штаму коронавірусу FLiRT, однак зазначила, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у світі майже половина людей згодна, що загроза коронавірусу була перебільшена. В Україні 53% згодні з цим твердженням.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK