Спалах гепатиту А: МОЗ спростувало фейк про введення карантину в Україні

Інформація про введення карантину не відповідає дійсності та є частиною ворожої ІПСО.
Спалах гепатиту А: МОЗ спростувало фейк про введення карантину в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У мережі з'явилася інформація щодо спалахів гепатиту А в областях та впровадження карантину в Україні. Однак це фейк, заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

Читайте також:

У МОЗ наголосили, що інформація про введення карантину не відповідає дійсності та є частиною ворожої ІПСО.

"У разі виявлення випадків захворювання Міністерство охорони здоров'я повідомить про це на офіційному сайті відомства та сторінках у соціальних мережах. Довіряйте виключно офіційним джерелам інформації та не поширюйте неправдиву інформацію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У міністерства зазначили, що спалах вірусного гепатиту А справді зафіксовано у Вінницькій області.

"Медиків, які працюють у лікарнях із хворими на гепатит А, працівників екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоров'я, задіяних у ліквідації спалаху, вакцинували. Щеплення проводять також для кола контактних осіб", - запевнили у відомстві.

Ситуація по Україні

Читайте також:

За даними міністерства, загалом в Україні за 9 місяців зареєстровано 314 випадків захворювання. У 2022 році за весь рік був зареєстрований 281 випадок. 

"Гепатит А постійно реєструється на території України. Найчастішою причиною є порушення санітарно-гігієнічних норм: погано помиті руки, використання чи вживання забрудненої води. Людина може інфікуватися, якщо вип'є заражену воду або з'їсть продукти, які готував хворий", - додали в МОЗ.

Раніше ми писали, що у Дніпропетровській, Закарпатській, Сумській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях виявлено 10 випадків підвиду штаму COVID-19 "Еріс".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK