Скільки відсотків українців довіряють Зеленському: КМІС провів опитування

Соціологи зазначають, що більшість українців, як і раніше, довіряють президенту.
Скільки відсотків українців довіряють Зеленському: КМІС провів опитування
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

Наразі президенту Володимиру Зеленському довіряють 59% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) протягом 20 вересня-3 жовтня 2024 року.

Читайте також:

"Після президентських і парламентських виборів 2019 року 80% українців довіряли В. Зеленському. Проте до лютого 2022 року рівень довіри поступово знизився до 37% (і напередодні вторгнення вже було більше тих, хто йому не довіряє)", - йдеться в повідомленні.

Після повномасштабного вторгнення рівень довіри зріс до 90%. До кінця грудня 2023 року рівень довіри знизився до 77%, до лютого 2024 року - до 64%, до травня 2024 року - до 59%. Водночас між травнем і вереснем 2024 року показники практично не змінилися, і наразі 59% українців довіряють Зеленському, 37% не довіряють.

kiis.com.ua

У всіх регіонах України ситуація досить подібна і баланс довіри-недовіри позитивний. Дещо вирізняється на тлі інших Схід, де 51% довіряє і 45% не довіряють. В інших регіонах довіряють дещо більше - 58-62% проти 35-38%, які не довіряють.   

Читайте також:

"В Україні наразі зберігається досить висока довіра президенту В. Зеленському, особливо беручи до уваги складнощі воєнного часу, невизначене майбутнє та можливі окремі невдалі дії владної команди. При цьому ситуація дуже динамічна і вже істотна частка населення хитається від довіри до недовіри залежно від поточних подій та рішень президента і його команди", - прокоментував виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Нагадаємо, в інтернеті поширювався фейк про те, що президент України Володимир Зеленський нібито купив за 15 млн доларів парадний автомобіль Адольфа Гітлера. Як з'ясувалося, ця інформація не відповідає дійсності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK