У Києві мають намір побудувати ТЕЦ, що зможуть використовувати сміття як паливо - КМДА

Концепція енергетичної стійкості Києва передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі.
У Києві мають намір побудувати ТЕЦ, що зможуть використовувати сміття як паливо - КМДА
У Києві планують побудувати ТЕЦ, які зможуть використовувати сміття як паливо / kyivcity.gov.ua

Київ вивчає досвід інших міст щодо поводження з відходами та планує побудувати ТЕЦ, що зможуть використовувати сміття як паливо. Про це повідомили в КМДА.

Читайте також:

Як розповіли в КМДА, представники муніципалітету столиці в межах робочого візиту відвідали Львів та об'єкти будівництва механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу. Також делегація оглянула сміттєвий полігон поблизу села Грибовичі, де здійснюється рекультивація.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, представники Києва домовилися з львівськими колегами про подальшу взаємодію та обмін досвідом для якомога раціональнішого використання сміття як енергоджерела.

"Ми маємо використати всі шляхи й можливості, що дозволять продукувати енергію. На це, власне, спрямована Концепція енергетичної стійкості Києва (Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації). Серед інших об'єктів вона передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів", - зазначив представник КМДА.

Читайте також:

Він додав, що для великих міст таке заміщення звичних видів палива вирішує одразу дві проблеми: дефіцит енергії та проблему накопичення сміття. 

Раніше ми писали, що зараз в Україні абсолютно безпрецедентні масштаби руйнувань енергосистеми через російські удари. Найбільш критична ситуація склалася на ТЕС та ГЕС, на відновлення яких знадобляться тижні, місяці та навіть роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK