Уже 65 тис сімей отримали компенсацію за пошкоджене житло за програмою "єВідновлення"

Станом на сьогодні понад 680 тис. українських сімей через "Дію" подали інформацію про своє зруйноване чи пошкоджене житло.
Уже 65 тис сімей отримали компенсацію за пошкоджене житло за програмою "єВідновлення"
Наслідки російської військової агресії в Україні / Getty Images

Завдяки програмі "єВідновлення" вже 65 тис. українських сімей отримали компенсацію за пошкоджене житло, а також оформлено понад 8 тис. житлових сертифікатів за зруйновані помешкання. Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Читайте також:

За її словами, станом на сьогодні понад 680 тис. українських сімей через "Дію" подали інформацію про своє зруйноване чи пошкоджене житло. Ідеться про більш як 55 млн квадратних метрів житлової площі.

"Ще до повномасштабного вторгнення в Україні щорічно вводилося в експлуатацію 9-10 млн квадратних метрів житла. Фактично Росія за більш як два роки зруйнувала або пошкодила те, що ми будували понад 5 років. І державна програма "єВідновлення" спрямована на розв’язання цієї проблеми", - розповіла політикиня.

Вона додала, що найближчим часом надійдуть близько 4 млрд на підтримку програми "єВідновлення" за напрямком, що стосується знищеного житла, понад 2,3 млрд на підтримку етапу, який стосується пошкодженого житла.

Читайте також:

Нардепка також підкреслила, що ця державна програма постійно розширюється та вдосконалюється. Наприклад, зараз на компенсацію за знищене житло можуть претендувати ті люди, у яких житло розташоване в зоні активних бойових дій.

Раніше ми писали, що Міністерство цифрової трансформації України розширило функціонал програми "єВідновлення", щоб українці могли зручніше та швидше отримати допомогу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK