В Ірпені та Бородянці планують побудувати ЖК для українців, які втратили житло

У Київській області планують збудувати два житлові комплекси для людей, які внаслідок військової агресії РФ проти України залишилися без житла.
В Ірпені та Бородянці планують побудувати ЖК для українців, які втратили житло
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Київська область зазнала величезних руйнувань через військову агресію РФ, внаслідок чого без житла залишилися тисячі сімей. Тож уряд розробив два підходи до вирішення цього питання. Про це повідомив у Telegram голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Читайте також:

"Наразі держава розробила два підходи до вирішення цього питання. Це викуп та будівництво нового житла для осіб, які внаслідок військової агресії РФ проти України залишилися без житла", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фахівці адміністрації вже провели аналіз ринку нерухомості області. Загальна площа квартир, введених в експлуатацію та готових до викупу, становить понад 42 тис. кв. м. Зараз із забудовниками проводяться консультації щодо рекомендованої ціни для викупу цих квартир.

Читайте також:

"Також на території області планується побудувати два житлові комплекси на 50 тис. кв. м кожен. Вони будуть розташовані в населених пунктах, які найбільше постраждали від агресії РФ і мають найбільші руйнування житлового фонду. Йдеться про Ірпінь та Бородянку", - додали в адміністрації.

Повідомляється, що території для цих майбутніх комплексів уже підібрані з урахуванням наближення до всіх необхідних комунікацій та дорожньої інфраструктури. Термін будівництва розрахований на 5 місяців.

Публикация Александра Павлюка в Telegram
Публикация Александра Павлюка в Telegram

Раніше ми писали, що парламент України ініціює розробку нових будівельних норм, що передбачають надійні бомбосховища у відбудованих та нових будинках.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK