Повне відновлення Маріуполя займе близько 10 років: Скільки знадобиться коштів

За словами мера міста, через війну знищено або пошкоджено 1356 багатоповерхових будинків.
Повне відновлення Маріуполя займе близько 10 років: Скільки знадобиться коштів
Дом в Мариуполе, 2022 год / t.me/mariupolrada

Відновлення Маріуполя, зруйнованого російськими окупантами, коштуватиме понад 14 млрд доларів. Щоб повністю відбудувати місто, знадобиться 7-10 років. Про це розповів мер Вадим Бойченко, повідомили в Маріупольській міській раді.

За словами мера, через війну знищено або пошкоджено 1356 багатоповерхових будинків. Також розбомблено 40% приватних будинків, більшість із яких не підлягає реконструкції.

Читайте також:

Експерти попередньо оцінюють вартість відновлення інфраструктури в понад 14 млрд доларів для проживання там 220 тисяч людей.

Бойченко зазначив, що остаточну цифру буде названо після оцінки зруйнованих будинків після деокупації. Європейський інвестиційний банк та великий український бізнес заявили про готовність допомагати у відбудові Маріуполя.

Читайте також:

"Співпрацюємо з командами Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, всесвітньо відомими міжнародними компаніями, які мають актуальний досвід і застосовують найсучасніші підходи в оцінці шкоди, збитків і потреб для відбудови десятків країн і міст після конфліктів та стихійних лих", - розповів мер.

Він також додав, що міста-партнери, такі як Гданськ, Варшава, Дрезден та Роттердам, зруйновані під час Другої світової війни, також долучаються до робіт із відновлення.

Публікація Маріупольської міської ради в Telegram
Публікація Маріупольської міської ради в Telegram

Раніше ми писали, що Офіс Президента розробив план оперативного відновлення соціальної інфраструктури України Fast Recovery. У понеділок його презентували на конференції в Лугано.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK