Кабмін передав Фонду держмайна понад 800 об'єктів загальною вартістю 45 млрд грн

Уряд передав Фонду держмайна рекордну кількість об'єктів загальною вартістю 45 млрд грн.
Кабмін передав Фонду держмайна понад 800 об'єктів загальною вартістю 45 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Понад 800 об’єктів державної власності загальною вартістю близько 45 млрд грн передані до сфери управління Фонду державного майна України. Відповідне рішення ухвалив уряд на засіданні 4 жовтня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Рішенням уряду до сфери управління Фонду держмайна передано понад 800 об’єктів держвласності. Таким чином ми суттєво знижуємо навантаження на державні органи, під управлінням яких перебували ці об’єкти", - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, надалі частина підприємств знайде в процесі приватизації нового власника, отримає інвестиції та буде працювати на економіку країни.

"Для багатьох із них це буде шансом відновити роботу, дасть можливість розвиватися, створювати нові робочі місця. Певна кількість підприємств залишиться в управлінні держави чи буде передана в оренду. А держкомпанії, які не мають потенціалу розвитку та нецікаві бізнесу, будуть ліквідовані, що зменшить витрати держбюджету", - додала міністр.

Читайте також:

Уточнюється, що серед переданих до сфери управління ФДМУ об’єктів:

  • державні підприємства;
  • корпорації;
  • держустанови;
  • науково-дослідні центри тощо.

Частина з них перебуває на тимчасово окупованих територіях. 

Раніше ми писали, що в рамках малої приватизації в 2022 році держава планує знайти власників для не менше 150 підприємств. Отримані кошти будуть спрямовані на потреби ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK