Ринок нерухомості: "єОселя" запрацювала в житлових об'єктах на етапі будівництва

Пріоритетним завданням державної програми "єОселя" має стати перезапуск та розвиток первинного ринку нерухомості.
Ринок нерухомості: "єОселя" запрацювала в житлових об'єктах на етапі будівництва
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Програма "єОселя" запрацювала в житлових об'єктах на етапі будівництва. Про це повідомив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

Читайте також:

За його словами, це стало можливим завдяки плідній співпраці КБУ, "Укрфінжитла", банків та девелоперів. Наразі вже укладено угоду на суму 2,2 млн грн терміном на 20 років за відсотковою ставкою 3%.

Експерт зазначив, що акредитовані під "єОселю" об'єкти первинного ринку знаходяться в стані активного будівництва (стадія готовності від 40% до 80%) з обов'язковим дотриманням запланованих термінів завершення будівельних робіт. 

Читайте також:

За його даними, більшість потенційних позичальників (а це понад 60%) цікавлять одно- та двокімнатні квартири площею від 40 кв. м до 70 кв. м у новобудовах Києва, Львова, Івано-Франківська, Одеси, Луцька та низці інших українських міст.

Як розповів голова правління ПАТ "Укрфінжитло" Євген Мецгер, з 1 жовтня 2022 року очолювана ним компанія видала понад 1390 іпотечних кредитів для придбання вже введеного в експлуатацію житла на суму майже 1,9 млрд грн іпотечних кредитів. 

Директор будівельної компанії GEOS Денис Єрмоленко сказав, що за програмою "єОселя"  до кінця 2023 року компанія планує реалізувати до 30 квартир: це 2-кімнатні площею від 65-68 кв. м та 3-кімнатні площею 76-86 кв. м.

Читайте також:

За свого боку заступник голови Ради директорів Конфедерації будівельників України, голова правління Глобус Банку Сергій Мамедов акцентував увагу на тому, що потенціал державної програми пільгового іпотечного кредитування на первинному ринку складає 3-4 тис. угод, а це близько 40% від загальної кількості кредитів, запланованих за програмою "єОселя" до кінця поточного року.

При цьому, за його словами, успішний досвід пільгової іпотеки в об'єктах, що зводяться, стимулюватиме подальше зростання попиту на первинному ринку щонайменше на 10-15% до кінця 2023 року. 

Читайте також:

"Пріоритетним завданням державної програми "єОселя" має стати саме перезапуск та розвиток первинного ринку нерухомості. А успішна співпраця "Укрфінжитла", системних девелоперів - учасників Конфедерації будівельників України та банків - це не лише можливість для громадян стати власниками омріяного житла, а ще й гучний сигнал суспільству, що, попри війну, первинний ринок поступово оживає. Саме будівельна галузь може стати рушієм для досить стрімкого відновлення і подальшого зростання економіки країни", - резюмував Мамедов.

Раніше ми писали, що у квітні 2023 року банки України видали 41 іпотечний кредит на загальну суму 50,1 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK