В Україні почали споруджувати будинки для прийомних сімей, які втратили житло - Мінсоцполітики

Сьогодні в Україні налічується 1310 великих прийомних родин.
В Україні почали споруджувати будинки для прийомних сімей, які втратили житло - Мінсоцполітики
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні почали будувати перші 14 будинків для великих прийомних сімей із прифронтових регіонів. Їх будують у 8 областях за ініціативи Фундації Олени Зеленської "Адреса дитинства". Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

"Сьогодні в Україні налічується 1310 великих прийомних родин. У них виховують від 5 до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За час повномасштабної війни без дому залишилися щонайменше 80 таких родин. Вони виїхали в більш безпечні регіони України, але так і не мають постійного місця проживання", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, будинки для прийомних сімей - це вагома підтримка для тих, хто бере на себе відповідальність і приймає в сім'ю дітей.

Читайте також:

Зазначається, що нові будинки для великих прийомних родин будуть інклюзивними, енергоефективними та матимуть облаштовані укриття.

У відомстві додали, що проєкт "Адреса дитинства" реалізується винятково коштом міжнародних донорів. 

Раніше ми писали, на яку допомогу при оплаті за житлово-комунальні послуги має право сім'я, у якій проживають прийомні діти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK