У столиці різко подорожчала оренда квартир: деталі

Ріелтори розповіли, з чим пов'язана така тенденція, і де можна орендувати найдешевше житло у Києві.
У столиці різко подорожчала оренда квартир: деталі
Steven Ungermann / unsplash.com

Через масовані обстріли Харківщини, Сумщини та Одеси в Україні спостерігається чергова хвиля внутрішньої міграції населення. Це призвело до того, що у Києві різко зросли ціни на оренду житла за останній місяць.

Про це пише Delo.ua у своєму редакційному матеріалі.

Читайте також:

Видання зазначає, що переселенці частіше обирають Київ, оскільки там порівняно безпечно, а ціни нижчі, ніж на заході України. Це спричинило зростання цін на оренду столичних квартир у травні-червні за різними оцінками на 15-20%.

«На ситуацію у Києві впливає міграція країною. Попит виріс за рахунок людей із прифронтових регіонів, які виїжджають із Запоріжжя, Харкова, Сум. За останні тижні переважна більшість орендарів була з Харківщини. Нині квартири здаються дуже швидко. Оскільки попит виріс суттєво, вони змушені знімати за наявною ціною. У нас в управлінні є квартира, яка коштувала 11 тисяч гривень, а у червні стала 13 тисяч – це плюс 20%, і ніхто не відмовляється. Є також квартири на 21 та 24 поверхах – і їх беруть навіть, незважаючи на блекаут», – розповіла виданню голова Асоціації фахівців з нерухомості України з Олена Гайдамаха.

За даними ЛУН, середня ціна на оренду квартир з початку травня зросла з 14 000 до 15 000 гривень за однокімнатну, двокімнатна подорожчала з 21 000 до 23 000 гривень, а трикімнатна – з 37 000 до 40 000 гривень на місяць .

Так, у червні найдешевшу однокімнатну квартиру у Києві можна зняти у Деснянському, Святошинському та Дніпровському районах, де ціни стартують від 7500 до 10 тисяч та 12 тисяч гривень. Двокімнатні відповідно можна орендувати в середньому від 10 до 13 тисяч гривень. Найдорожче житло залишається у Печерському та Шевченківському районах. Тут однокімнатну квартиру можна зняти за 29 тисяч і 20 тисяч гривень, двокімнатну – за 30-40 тисяч гривень, відповідно.

інфографіка
інфографіка / lun.ua

Раніше ми писали про те, що при виборі житла в українців у пріоритеті – «вторинка», монолітні будинки та середні поверхи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK