Ветерани та їхні сім'ї отримають компенсацію на придбання житла

Уряд затвердив розподіл житлових субвенцій обсягом 5,7 млрд грн на виплату ветеранам та членам їхніх сімей грошової компенсації на придбання житла.
Ветерани та їхні сім'ї отримають компенсацію на придбання житла
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство у справах ветеранів України здійснило розподіл субвенцій на виплату грошової компенсації для придбання житла за трьома бюджетними програмами обсягом 5,7 мільярдів гривень, що передбачені на 2024 рік. Про це повідомили у відомстві.

Читайте також:

Кабінет Міністрів України затвердив цей розподіл 2 липня, тож за рахунок розподілених коштів грошову компенсацію за житло цьогоріч отримають майже 2500 осіб.

Кошти на придбання житла отримають: 

  • особи з інвалідністю внаслідок війни I-II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни I-II групи, які брали участь у бойових діях на території інших держав, та члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів;
  • внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Читайте також:

"Найближчим часом місцеві розпорядники коштів уже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку. Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному за умови, що воно обов'язково введено в експлуатацію", - розповів в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Раніше ми писали, що у квітні банки України видали 1031 іпотечний кредит на загальну суму 1,751 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK