Компенсації за програмою "єВідновлення" зможуть отримати ще більше українців: що вирішив Кабмін

Зруйноване житло тепер обстежуватимуть і на території активних бойових дій.
Компенсації за програмою "єВідновлення" зможуть отримати ще більше українців: що вирішив Кабмін
Зруйнована будівля, Україна / Getty Images

Обстеження зруйнованого житла тепер проводитиметься й на території активних бойових дій. Відтак компенсації за програмою "єВідновлення" зможуть отримати ще більше громадян. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України, повідомляє Мінреінтеграції.

Читайте також:

Зазначається, що до цього часу не було можливим проводити комісійне обстеження та фіксацію знищених війною об'єктів на території активних бойових дій. Тож дані про знищені об'єкти на цих територіях не потрапляли до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна. 

Відповідно українці не мали змоги отримати компенсації за програмою "єВідновлення".

Читайте також:

З метою вирішення цієї проблеми Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №473 від 19 квітня 2022 року.

"Зміни передбачають, що за рішенням уповноваженого органу та з урахуванням безпекової ситуації відповідна комісія може проводити обстеження знищених об'єктів на території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Складений за результатами обстеження комісією акт може бути використаний власниками таких об'єктів для отримання компенсації за знищене житло за програмою "єВідновлення".

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України виділив із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії понад 428 млн грн на продовження реалізації програми "єВідновлення".



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK