Арештоване майно Межигір'я передали в держуправління - АРМА

Йдеться про рухоме майно, яке було арештоване в рамках кримінальних проваджень щодо експрезидента Януковича після Революції гідності.
Арештоване майно Межигір'я передали в держуправління - АРМА
Майно Межигір'я передали в держуправління / mepr.gov.ua

Завершився процес передачі в управління державному парку-пам'ятці "Межигір'я" активів, на які судом накладено арешт у кримінальному провадженні щодо колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Про це повідомили в АРМА.

Читайте також:

Йдеться про рухоме майно, яке було арештоване в рамках кримінальних проваджень щодо експрезидента Януковича після Революції гідності і за збереження якого з 2014 року стали відповідальними активісти за власною згодою. 

Підписання документів про передачу держмайна в управління державному парку-пам'ятці "Межигір'я" стало фінальним заходом у роботі міжвідомчої комісії, яка впродовж двох місяців працювала на території об'єкту.

Читайте також:

Загальна кількість оглянутого комісією рухомого майна становить більше 25 тисяч одиниць, яке розміщено в 121 будівлях та спорудах. Найбільший за кількістю рухомого майна об'єкт - музей "Хонка". Ця будівля загальною площею 3100 кв. м є головною спорудою парку-пам'ятки, налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисяч одиниць рухомого майна. 

Також у процесі роботи комісією виявлено понад 500 цінних об'єктів рухомого майна, які раніше не були описані. Зокрема, йдеться про витвори мистецтва, ікони, вітражі в церкві,  барельєфи, предмети інтер'єру,  люстри тощо, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.

Читайте також:

В АРМА додали, що з моменту офіційного відкриття всі надходження від функціонування державного "Межигір'я" надходитимуть у державну скарбницю.

Раніше ми писали, що 3 березня Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи Віктора Януковича, зокрема на території урядової резиденції "Межигір'я".



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK