Заволодіння угіддями "Сухолуччя": в Україні судитимуть Януковича

У 2007 році Янукович ініціював ухвалення низки рішень, що призвели до вибуття з державної власності угідь "Сухолуччя".
Заволодіння угіддями "Сухолуччя": в Україні судитимуть Януковича
Віктор Янукович / Getty Images

До Вищого антикорупційного суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього президента України Віктора Януковича та ще трьох осіб, обвинувачених у заволодінні угіддями "Сухолуччя". Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Читайте також:

"Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно колишнього президента України та ще трьох осіб, обвинувачених у заволодінні земельною ділянкою лісового фонду на території Сухолуцької сільради на Київщині площею 17,5 га та орієнтовною вартістю понад 22 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У САП нагадали, що у 2007 році колишній президент (на момент скоєння злочину - прем'єр-міністр) з метою заволодіння державним майном, а саме земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області, ініціював ухвалення низки рішень, що призвели до вибуття з державної власності вищевказаної землі.

Читайте також:

Для реалізації злочинної схеми спільники колишнього президента залучали своїх наближених осіб, які зверталися до Київської облдержадміністрації з заявами про виділення їм земельних ділянок площею до 1 га, а згодом про зміну цільового призначення вказаних ділянок, що надалі дозволяло безперешкодно передати землю фірмі, підконтрольній Януковичу.

Читайте також:

Згодом у 2009-2011 роках на цій ділянці було збудовано готельно-ресторанний комплекс, який використовувався експрезидентом для особистих потреб.

Дії Януковича кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, його спільників - за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Читайте також:

"Розслідування цих фактів розпочато у 2014 році. До листопада 2019 року справу розслідував Департамент спецрозслідувань ГПУ. Згодом справу передали до САП та НАБУ. Зважаючи, що всі підозрювані перебувають у розшуку, щодо них здійснювалось спеціальне досудове розслідування", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що 3 березня Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи Віктора Януковича, зокрема на території урядової резиденції "Межигір'я".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK