Лідером із приватизації стала Рівненська область: у ФДМУ розповіли, які регіони потрапили в топ

У ФДМУ назвали регіони, де продали найбільше державних об'єктів, та регіони, де приватизація принесла найбільше грошей.
Лідером із приватизації стала Рівненська область: у ФДМУ розповіли, які регіони потрапили в топ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За 6 місяців 2024 року Фонд держмайна України продав 213 лотів. Рівненська область стала лідером із приватизації. Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

Читайте також:

Так, Рівненщина стала лідером із приватизації за цей період. За пів року в області приватизували 25 об'єктів (майже 12% від загальної кількості). Дохід від продажу держактивів на Рівненщині наблизився до 167 млн грн, і це теж один із кращих результатів - третє місце серед усіх областей.

За кількістю приватизованих об'єктів другу позицію займає Сумська область (20 успішно проданих лотів), а третю - Волинська (17). Серед усіх регіонів найменша кількість приватизованих активів була в Чернівецькій області - усього 3.

На Донеччині, Луганщині з очевидних причин взагалі не реалізували держактиви, на Херсонщині теж не приватизували жодного об'єкта, хоча в частково окупованому Запоріжжі продали 9 лотів.

Читайте також:

Найбільший дохід до бюджету - 236,2 млн грн - приніс продаж усього 6 лотів у Києві. На другому місці Львівщина та майже 227,7 млн грн надходжень від приватизації 15 активів. А найменша сума - 2,2 млн грн - результат 4 торгів на Тернопільщині.

Раніше ми писали, що 9 липня Кабінет Міністрів України включив державну частку розміром 100% статутного капіталу ТОВ "Аерок" та державну частку розміром 100% статутного капіталу ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат" до переліку об'єктів великої приватизації.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK