У Китаї найсильніша за останні роки криза ринку житла: деталі

У найкращі періоди сектор нерухомості становив 25% ВВП країни.
У Китаї найсильніша за останні роки криза ринку житла: деталі
Hanny Naibaho / unsplash.com

Ціни на нове житло в Китаї падають найшвидшими темпами за останні 9 років. Так, вартість нової нерухомості впала на 4,5% порівняно з минулим роком, досягнувши найнижчого рівня із червня 2015 року. Крім того, ціни знизилися на 0,7% у місячному обчисленні у червні після падіння на 0,7% у травні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані Національного бюро статистики (НБС).

Читайте також:

Видання зазначає, що з 2021 року різкий спад на ринку нерухомості призвів до дефолту низки забудовників, внаслідок чого численні будівельні майданчики простоюють. Це підірвало довіру до сектору, в який китайці традиційно вкладали свої заощадження як у безпечну інвестицію.

Так, за даними НБС, інвестиції в нерухомість у першій половині 2024 року впали на 10,1% порівняно з аналогічним періодом попереднього року, а продаж будинків по площі впав на 19,0% порівняно зі спадом на 20,3% за перші п'ять місяців.

Повідомляється, що ринок нерухомості, на який у піковий період припадало 25% ВВП Китаю, залишається основним гальмом для китайської економіки, обсяг якої становить 18 трильйонів доларів.

Зазначається, що економіка Китаю зросла на 4,7% у квітні-червні, що є найповільнішим показником з першого кварталу 2023 року і не відповідає прогнозу аналітиків у 5,1%, отриманому під час опитування видання.

інфографіка
інфографіка / reuters.com

Раніше ми писали про те, що, згідно з даними про споживання електроенергії в польській столиці, порожніх квартир у Варшаві може бути близько 100 тисяч.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK