Ціна зросла в 119 разів: Фонд держмайна продав на аукціоні ДП "Буран"

Фонд держмайна продав ЄМК ДП Науково-дослідного інституту "Буран" за 49 млн грн.
Ціна зросла в 119 разів: Фонд держмайна продав на аукціоні ДП "Буран"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Відбувся онлайн-аукціон із приватизації ЄМК ДП Науково-дослідного інституту "Буран" у Києві. Торги проходили в електронній торговій системі "Прозорро.Продажі". Про це повідомили у Фонді державного майна.

Читайте також:

"Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні державне підприємство, яке має перспективне розташування для розвитку, проте через неефективне управління роки не приносило доходів, перебуває в жахливому стані та має борги", - йдеться в повідомленні.

За право власності на об'єкт приватизації змагалися 23 потенційні покупці, що зумовило збільшення стартової ціни в 119 разів - з 413 тис. гривень без ПДВ до 49 000 101 гривень. Покупець додатково сплатить 9,8 млн гривень ПДВ, загальний економічний ефект може становити 58,8 млн гривень.

Читайте також:

Науково-дослідний інститут "Буран" - державне підприємство, яке спеціалізується на дослідженнях та експериментальній розробці у сфері природничих і технічних наук. До складу єдиного майнового комплексу входить два поверхи будівлі, один із яких перебуває в оренді, 22/100 частки нежитлової будівлі інженерного корпусу загальною площею 1868 кв. м.

Згідно з умовами продажу новий власник зобов'язаний не звільняти працівників протягом 6 місяців та сплатити борги підприємства.

Читайте також:

На оплату лота переможець аукціону має 20 днів.

Раніше ми писали, що 18 липня 2024 року Фонд державного майна провів у електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" онлайн-аукціон із приватизації готелю "Козацький". Він знаходиться в центрі Києва.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK