У Раді пропонують спростити підтвердження права власності на житло, яке знаходиться на ТОТ

ВПО іноді стикаються з проблемою відсутності доступу до документів БТІ щодо нерухомості, яка знаходиться на ТОТ або на територіях бойових дій.
У Раді пропонують спростити підтвердження права власності на житло, яке знаходиться на ТОТ
Ілюстративне фото / Getty Images

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11440,покликаний спростити підтвердження права власності в разі відсутності доступу до документів БТІ на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

У відомстві зазначили, що внутрішні переселенці іноді стикаються з проблемою відсутності доступу до документів БТІ щодо нерухомості, яка знаходиться на ТОТ або на територіях бойових дій.

"Це створює проблему з отриманням компенсації за програмою "єВідновлення" за пошкоджене або знищене житло для осіб, чиє право власності на нерухомість виникло до 2013 року і запис про яке в Держреєстрі речових прав відсутній", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

З метою вирішення цього питання група депутатів зареєструвала законопроєкт №11440.

Ним передбачається спрощена процедура підтвердження права власності на житло в разі, якщо його було зареєстровано через БТІ з використанням паперових носіїв, наразі недоступних через тимчасову окупацію або знищених унаслідок бойових дій.

Читайте також:

Документом пропонується унормувати адміністративну процедуру та надати державним реєстраторам і нотаріусам право вносити відомості до електронного Державного реєстру речових прав на підставі правовстановлювальних документів без підтвердження інформації від БТІ.

Раніше ми писали, що тепер усі українці, чиє житло пошкоджене чи знищене внаслідок російської агресії, можуть подати заяви до Міжнародного реєстру збитків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK