15 річних зарплат: де найдорожче нове житло в Європі

Найдешевшою країною у грошовому еквіваленті є Боснія та Герцоговина – 1315 євро за квадратний метр.
15 річних зарплат: де найдорожче нове житло в Європі
Rodrigo Ardilha / unsplash.com

У Чехії на купівлю власної нової квартири на первинному ринку йде 13,3 середніх річних зарплат, що є найбільшим показником у Європі. При цьому, Прага є другим найменш доступним європейським мегаполісом після Амстердама в Нідерландах.

Це повідомляє České noviny з посиланням на дані Property Index консалтингової компанії Deloitte.

Читайте також:

Зазначається, що у 2024 році Прага залишається другим найменш доступним мегаполісом. Для придбання житла у чеській столиці необхідно відкласти 13,5 середніх річних зарплат. При цьому в Амстердамі, який займає першу позицію, в середньому ця цифра становить 15,1.

Повідомляється, що серед найдоступніших європейських міст – Рим та Осло. Мешканцям цих міст потрібно менш як 8 річних середніх зарплат, щоб купити житло. За ними йдуть Загреб, Варшава, Копенгаген та Любляна.

Якщо говорити про грошовий еквівалент, то в Чехії середня ціна нових квартир зросла 9% за рік і її вартість становить 4 112 євро за квадратний метр. А ось у Боснії та Герцеговині зафіксовано найнижчу середню ціну нових квартир – 1315 євро за квадратний метр.

Раніше ми писали про те, що середня ціна на первинному ринку нерухомості у Києві від забудовника складає 51 800 грн за 1 м кв.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK