Оновлення "єВідновлення": подати заявку на ремонт пошкодженого житла буде простіше

Є два оновлення, завдяки яким українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше податися на допомогу.
Оновлення "єВідновлення": подати заявку на ремонт пошкодженого житла буде простіше
Наслідки російської військової агресії в Україні / Getty Images

Міністерство цифрової трансформації України розширило функціонал програми "єВідновлення", щоб українці могли зручніше та швидше отримати допомогу. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Читайте також:

"Маємо два оновлення, завдяки яким українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше податися на допомогу", - йдеться в повідомленні.

Що змінилося

Тепер при заповненні заявки на отримання виплати можуть одразу замовити витяг про несудимість через "Дію". Це необхідно для підтвердження, що людина не скоїла злочинів проти національної безпеки. 

Читайте також:

Раніше комісія місцевої влади, яка визначає суму компенсації, самостійно перевіряла інформацію про несудимість громадян. Це могло тривати декілька днів, а іноді й тижнів. Тепер цей процес автоматизовано й час очікування рішення комісії суттєво скорочується. Отримати витяг про несудимість через "Дію" можна за кілька хвилин.

Окрім того, відтепер подати заявку на допомогу з "єВідновлення" можуть законні представники власників пошкодженого житла. Це стосується випадків, коли власник неповнолітній чи недієздатний і має опікуна. 

Щоб подати заявку, треба звернутися в ЦНАП та надати підтверджувальні документи, що людина є законним представником. Кошти надійдуть на картку "єВідновлення", відкриту на ім'я законного представника. 

Читайте також:

Програма "єВідновлення" запрацювала в травні 2023 року. За цей час 65 тисяч родин отримали кошти для ремонту пошкодженого житла на загальну суму в 7 млрд грн. Також 9 тисяч сімей отримали житлові сертифікати, а 3 тисячі вже реалізували їх та отримали нове житло замість знищеного через російську агресію. 

Раніше ми писали, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11444, який змінює правила програми "єВідновлення".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK