Ринок нерухомості: де найнижча та найвища вартість оренди житла

Ціни на оренду однокімнатних квартир у більшості міст України зросли у середньому на 1000 грн.
Ринок нерухомості: де найнижча та найвища вартість оренди житла
Harper van Mourik / unsplash.com

Станом на серпень 2024 року найдорожча оренда однокімнатних квартир у Львові та Ужгороді – у середньому 17 тис. грн на місяць. А ось найдоступніше житло зараз у Харкові, де оренда «однушки» коштуватиме лише 4 тис. грн на місяць.

Про це пише PaySpaceMagazine з посиланням на аналітику сервісу ЛУН.

Читайте також:

Друге місце посідає Київ, де оренда однокімнатної квартири в середньому коштує 15 тис. грн. Третій рядок розділили Івано-Франківськ та Чернівці, де середня вартість оренди складає 13 тис. грн.

Також повідомляється, що найдоступніше житло зараз у східних та південних областях. Зокрема, у Харкові оренда «однушки» коштуватиме лише 4 тис. грн на місяць, що є найнижчою ціною серед обласних центрів. У Миколаєві середня вартість оренди становить 5 тис. грн, а в Запоріжжі — 5,5 тис. грн на місяць.

Крім того, як пише видання, найдорожче оренда двокімнатних квартир обійдеться у Києві — у середньому 20 тис. грн на місяць. У Львові та Ужгороді ціна не набагато нижча — 19 тис. грн. Третє місце за вартістю оренди двокімнатних квартир займає Дніпро, де оренда такого житла коштуватиме в середньому 16 тисяч гривень на місяць.

Також повідомляється, що за останні шість місяців ціни на оренду однокімнатних квартир у більшості міст зросли в середньому на 1000 грн, найбільшим приріст виявився в Києві — близько 3000 грн.

Видання зазначає, що ЛУН не надає даних щодо вартості оренди житла у таких містах, як Чернігів, Суми, Херсон, Кропивницький та Луцьк. Це може бути пов'язане з недостатньою кількістю пропозицій або іншими факторами, що впливають на доступність інформації.

інфографіка
інфографіка / psm7.com

Раніше ми писали про те, що за рік середня вартість однокімнатної квартири у Києві зросла щонайменше на 50%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK