Іноземці продовжують інвестувати у нерухомість Києва: що і де купують

Активність на ринку спостерігається серед громадян Туреччини, Китаю та Великобританії.
Іноземці продовжують інвестувати у нерухомість Києва: що і де купують
Eugene Chystiakov / unsplash.com

Незважаючи на війну, іноземні інвестори зараз активно цікавляться нерухомістю у Києві. Понад 70% усієї нерухомості у столиці ще до початку повномасштабного вторгнення купували саме з інвестиційною метою.

Про це пише РБК-Україна, поспілкувавшись із власником компанії з управління нерухомістю "Акт Сервіс" Богданом Половинським.

Зазначається, що на думку експерта, інвестиції в нерухомість включає квартири, які надалі здаються в оренду, як у спальних районах, так і в центральній частині міста. У той же час, нежитловий фонд у нових будинках також купується переважно для здачі в оренду, що підтверджує високу роль інвесторів у формуванні ринку.

Читайте також:

При цьому повідомляється, що зараз ринок нерухомості в Києві порівняно з 2021 роком значно зменшився за обсягами, проте залишається активним завдяки інвесторам, а багато потенційних покупців звертаються до ріелторів та інвестиційних менеджерів з проханнями знайти "солодкі" пропозиції – нерухомість зі значним дисконтом.

Як пише видання, за словами Половинського, інтерес до нерухомості у Києві виявляють не лише українські, а й іноземні інвестори. Зокрема, активність спостерігається серед громадян Туреччини, Китаю, Великої Британії та навіть Японії.

«Найбільше цікавляться об'єктами комерційної нерухомості, такими як торгові площі на перших поверхах у центрі міста (стріт рітейл) і окремими будівлями та земельними ділянками», – каже експерт.

Також наголошується, що центральні райони столиці залишаються найпривабливішими для інвестицій. Правий берег міста також має попит, коли йдеться про розширення географії пошуку об'єктів, оскільки висока ліквідність, престижність володіння та потенціал зростання капіталізації роблять ці райони пріоритетними для інвесторів.

Раніше ми писали про те, що за рік середня вартість оренди однокімнатної квартири у Києві зросла щонайменше на 50%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK