Незвичайна нерухомість: в Англії на аукціон виставили бункер часів Холодної війни за ціною, нижчою за однокімнатну квартиру в Києві.

Торги відбудуться 26 вересня 2024 року.
Незвичайна нерухомість: в Англії на аукціон виставили бункер часів Холодної війни за ціною, нижчою за однокімнатну квартиру в Києві.
бункер в Вормхіллі / sdlauctions.co.uk

У Великій Британії виставлено на продаж бункер часів Холодної війни за ціною 15 000 до 20 000 фунтів стерлінгів (приблизно від 800 тис. до 1 млн грн – ред.). Він знаходиться недалеко від Бакстона, Дербішир.

Про це пише Daily Star.

Читайте також:

Зазначається, що незвичайне житло може похвалитися гігантською картиною ядерного вибуху на одній із стін, оксамитовими шторами, дров'яною піччю та двоспальним ліжком. У той же час у ньому немає туалету, що може виявитися проблематичним для нового господаря. Проте сама будівля знаходиться у відмінному стані після ремонту та готова вмістити до трьох осіб.

Повідомляється, що ділянка у Вормхіллі має бути продана на аукціоні 26 вересня за орієнтовною ціною від 15 000 до 20 000 фунтів стерлінгів.

Видання також зазначає, що підземне лігво було збудовано у 1950-х роках Королівським корпусом спостерігачів (ROC) для порятунку співробітників у разі нападу. Воно було виведено з експлуатації у 1991 році. Бункер — один із приблизно 1500, збудованих у період Холодної війни, коли Британія зміцнювала свою оборону, а населення дедалі більше турбувалося про ядерний потенціал інших країн. Він описується як у «відмінному стані», проте інтер'єр дещо дивний.

«Люк та сходи ведуть на 20 футів униз під землю, де ви потрапляєте у затишну студію. У ньому є кремові килими, килимок з овчини, кремові оксамитові штори та двоспальне ліжко з яскраво-жовтим покривалом, а на стіні зображення ядерного вибуху», – зазначає видання.

бункер в Вормхіллі
бункер в Вормхіллі / sdlauctions.co.uk

Раніше ми писали про те, що пара з Британії купила у Франції ціле поселення за ціною трикімнатної квартири в Києві.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK