Росіяни наступного року почнуть відбирати нерухомість у українців – ЦНС

З 1 березня 2025 року на ТОТ почнуть вилучати у власників земельні ділянки під будівництво, якщо на них протягом останніх 2 років не велися будівельні роботи.
Росіяни наступного року почнуть відбирати нерухомість у українців – ЦНС
ілюстративне фото / sprotyv.mod.gov.ua

Окрім реєстру "безхозних" помешкань, російські окупанти почали створювати аналогічну базу та запускають процес присвоєння земельних ділянок у місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України. Ділянки під індивідуальне житлове будівництво, під особисте підсобне господарство з 1 березня 2025 року вилучатимуть у власників, якщо на них протягом останніх двох років не велося будівництво.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Читайте також:

«Росіяни пояснили умови вилучення дачної ділянки у власника. Процес проходитиме так: якщо наглядові органи встановлять, що земля залишається не задіяною протягом двох років, власник автоматично позбавляється права власності на землю. За якими критеріями визначатимуть задіяність – повна тиша», – зазначають у ЦНС.

Також повідомляється, що представники окупаційних адміністрацій продовжують здійснювати рейди по тимчасово окупованих населених пунктах України та визначають помешкання, які не мають власників і не переоформлені відповідно до російського законодавства. Робиться це з метою присвоєння на потреби російських окупантів.

У ЦНС закликали українців передавати інформацію про діяльність кремлівських терористів, колаборантів та інших російських агентів на їхній анонімний чат-бот.

Раніше ми писали про те, що росіяни відмовляються вкладати в нерухомість в анексованому Криму.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK