В Україні з'явився Адміністратор містобудівного кадастру: чим займатиметься

Вже 10 жовтня заплановано проведення першого навчання громад щодо роботи функціоналу замовника містобудівної документації.
В Україні з'явився Адміністратор містобудівного кадастру: чим займатиметься
Viktor Hesse / unsplash.com

З метою цифровізації містобудівної сфери з 1 жовтня 2024 року запрацювало держпідприємство «Адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні». Воно також буде адміністратором Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕСБ) та Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад та територій.

Читайте також:

Зазначається, що завдання адміністратора – забезпечити прозорість, доступність та ефективне управління Містобудівним кадастром на державному рівні. Це стане можливим завдяки впровадженню сучасних цифрових технологій, що полегшують процеси проектування, забудови та управління нерухомістю по всій країні.

У міністерстві очікують, що робота містобудівного кадастру на державному рівні сприятиме підвищенню прозорості у містобудуванні, розвитку цифрової економіки та покращенню умов для інвесторів.

Також повідомляється, що 5 жовтня Міністерство розвитку громад та територій проведе зустріч з обласними військовими адміністраціями (ОВА) для обговорення питання про надання інформації про замовників містобудівної документації. А вже 10 жовтня заплановано проведення першого навчання громад щодо роботи функціоналу замовника містобудівної документації.

Раніше ми писали про те, що в Україні з'явився Національний інститут житла, який підтримуватиме зусилля уряду України та його партнерів щодо збільшення кількості доступного житла для внутрішньо переміщених осіб та людей, будинки яких були пошкоджені або зруйновані внаслідок повномасштабної війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK