Ринок нерухомості: в якому з передмість Києва купити житло дешевше

Середня вартість квадратного метра на 20% нижча, ніж у столиці.
Ринок нерухомості: в якому з передмість Києва купити житло дешевше
ілюстративне фото / facebook.com/bucharada.gov.ua/

У передмісті Києва квартири однозначно дешевші, ніж у самій столиці, якщо не брати до уваги Борщагівку чи Крюківщину. У деяких селах різниця на вторинному ринку особливо помітна. Ціни на квадратний метр у передмісті столиці варіюються від 695 до 1240 доларів.

Про це пише "Нерухомість 24", з посиланням на дані ЛУН.

Читайте також:

Видання зазначає, що найдешевше житло пропонують у Гостомелі , де середня вартість на вторинному ринку становить 695 доларів за квадрат. Однокімнатні квартири пропонують за 25 тисяч доларів, двокімнатні – за 44,5 тисяч доларів.

При цьому, як пише видання, у Бучі також можна знайти бюджетні квартири, але вони будуть трохи дорожчими. Там квадратний метр на вторинному ринку коштує 844 долари. За однокімнатну квартиру доведеться заплатити 33 тисячі доларів, за двокімнатну – 48,4 тисяч доларів, а за трикімнатну – 75 тисяч доларів.

Повідомляється, що на третьому місці в рейтингу найдоступнішого житла знаходиться Ірпінь. Середня вартість квадратного метра складає 950 доларів. Однокімнатні квартири продають по 35,9 тисяч доларів, двокімнатні - по 55 тисяч доларів, трикімнатні - по 64 тисяч доларів.

Крім того, за даними, трохи дорожчими будуть квартири в Броварах. Квадратний метр коштує в середньому 979 доларів. Вартість однокімнатних квартир – 40 тисяч доларів, двокімнатних – 60 тисяч доларів, трикімнатних – 72,5 тисяч доларів. А у Вишгороді ціна на квадратний метр досягла 1 тисячі доларів. Проте ціни на квартири майже такі самі, як у Броварах. Однокімнатні – 41 тисячу доларів, двокімнатні – 62,4 тисяч доларів, трикімнатні – 71,5 тисяч доларів.

«Середня вартість квадратного метра у передмісті локально на 20% нижча, ніж у Києві. До того ж на ринку заміської нерухомості справді достатньо варіантів бюджетних квартир. Так, більшість із них малометражні, зате доступні. До того ж не всі претенденти на квартири готові жити в галасливому місті. Передмістя для них буде ідеальним», – резюмує видання.

інфографіка
інфографіка / lun.ua

Раніше ми писали про те, що у Києві вартість однокімнатної квартири в оренду зросла на 60% за останні два роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK