Голова Львівщини відремонтував дорогу до готелю батька за бюджетні гроші

Йдеться про реконструкцію вулиці Гірської у курортному містечку Східниця у Львівській області.
Голова Львівщини відремонтував дорогу до готелю батька за бюджетні гроші
«Панорама Східниця» Зіновія Козицького / ngl.media

Голова Львівської ОВА Максим Козицький витратив 25 млн грн із бюджету на дорогу до приватного курорту свого батька Зіновія Козицького. Йдеться про реконструкцію вулиці Гірської у курортному містечку Східниця у Львівській області, ремонт якої було відкладено через повномасштабну війну.

Про це пише NGL.media.

Читайте також:

Зазначається, що реконструкцію вулиці Гірської у Східниці загальною вартістю 12,76 млн грн розпочали восени 2021 року, проте підрядник – турецька компанія «Онур» – встиг до кінця року відремонтувати за рахунок держбюджету лише незначний відрізок на 1,9 млн грн. А наступні півтора роки про завершення проекту не згадували через повномасштабну війну.

У той же час, як пише видання, на початку червня 2023 року селищний голова Східниці Іван Піляк звернувся до голови Львівської ОВА Максима Козицького з офіційним листом, просячи продовжити ремонт коштом вже обласного бюджету. І невдовзі Максим Козицький погодив продовження реконструкції, вартість якої за півтора року простою зросла майже вдвічі – до 25 млн грн. При цьому реконструкція вулиці Гірської у Східниці виявилася найдорожчою зі списку доріг, профінансованих ЛОВА у 2023 році.

«Насправді, оновлена майже двокілометрова вулиця з гладким асфальтом та ліхтарями освітлення проїжджої частини вплине лише на один об'єкт, розташований формально вже за межами Східниці на вершині чудового пагорба. Саме тут стоїть вже готовий до відкриття розкішний відпочинковий комплекс, який належить Зіновію Козицькому, батькові Максима Козицького. Окрім готелю на 60 номерів, найдешевший з яких коштує від 9900 грн/ніч, тут добудовують ще 11 окремих котеджів. Все це разом позиціонують як "велнес-курорт Панорама Східниця", – пише видання.

Журналісти повідомляють, що львівський громадський активіст Святослав Літинський наприкінці червня через суд домігся, щоб НАБУ розпочало досудове розслідування, проте жодного руху у цій справі поки що немає.

Крім того, під час розслідування журналісти з'ясували, що приблизно за два кілометри від «Панорами Східниця» далі в гори розташований хутір Гута, де в серпні цього року не менше чотирьох гектарів перейшли у власність Зіновія Козицького та Елеонори Тертичної. При цьому місцеві переконані, що тут будуватимуть новий комплекс відпочинку.

Зазначається, що на такі плани натякає стан дороги, що веде до хутора, яку значно розширили та убезпечили від підмивів, облаштувавши кілька гідротехнічних споруд. Розширений та укріплений відрізок протяжністю близько 1,7 км завершується якраз біля ділянок Козицького та Тертичної. При цьому дорога до хутора Гута усіяна будівельною технікою турецької компанії «Онур», яка побудувала і перший майже двокілометровий відрізок до «Панорами Східниця». Проте замовник будівництва, як з’ясувалося, змінився.

«Якщо першу частину дороги замовляла Східницька селищна рада, а оплачували роботу з обласного бюджету, то другу частину замовив та оплачує приватний інвестор. В «Онурі» відмовилася розкрити його ім'я, визнавши лише, що будівництво дороги на приватне замовлення – рідкісний випадок в історії цієї компанії», – повідомляє видання.

Журналісти з'ясували, що замовником реконструкції дороги до Гути є ТОВ «Нормаз Плаза», яке належить Зіновію Козицькому, а вартість проекту становить 24,45 млн грн. При цьому вартість реконструкції приблизно 1700 метрів лісової дороги можна порівняти з вартістю ремонту та освітлення вул. Гірської довжиною 1,9 км, який обійшовся у 25 млн грн. Таким чином, загальна вартість становитиме майже 50 млн грн, з яких половина сплачена коштом платників податків.

інфографіка
інфографіка / ngl.media

Раніше ми писали про те, що мерія Хмельницького «заховала» кошторис тендеру на будівництво житла для ВПО, щоб ціни не можна було порівняти з ринковими.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK