Гарячу воду в Києві можуть відключити на кілька місяців - КМДА

Список адрес, де довго не буде гарячої води, ще формується в КМДА.
Гарячу воду в Києві можуть відключити на кілька місяців - КМДА
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У Києві розпочали підготовку до наступного опалювального сезону, у рамках якої проводять гідравлічні випробування теплових мереж. Таким чином у деяких районах столиці гарячої води не буде ще кілька тижнів, а то й місяців. Про це повідомили в пресслужбі заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петра Пантелєєва, пише "Страна".

Як пояснюють у мерії, для перевірки тепломережі тиск води в трубопроводі піднімається на 25% і витримується протягом певного часу. Це дозволяє виявити "слабкі" місця трубопроводу та відремонтувати його.

Читайте також:

"З огляду на зміну тиску на період випробувань надання послуги доводиться тимчасово припиняти. Приблизний термін випробувань - 2-3 тижні. Проте слід враховувати ризик аварій під час тестування... Якщо аварії трапляються повторно, на жаль, термін доведеться продовжувати", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, якщо при тестуванні будуть аварії, то в певних районах Києва води може не бути кілька місяців.

Читайте також:

"Термін випробувань залежить від стану трубопроводу. На місяці відключають за адресами, де проводяться більш масштабні роботи, як реконструкція магістралей", - додали в пресслужбі Пантелєєва.

При цьому список адрес, де довго не буде гарячої води, ще формується в КМДА.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну зробити все, щоб тарифи на комунальні послуги наступного опалювального сезону залишилися незмінними.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK