Перевезення вантажів залізницею: Тарифи "Укрзалізниці" зростуть на 70%

Навіть за підвищення українські тарифи залишаються нижчими, ніж у державах ЄС.
Перевезення вантажів залізницею: Тарифи "Укрзалізниці" зростуть на 70%
Ілюстративне фото / facebook.com/oleksandr.kubrakov

Міністерство інфраструктури України підтримало пропозицію "Укрзалізниці" провести індексацію тарифів, підвищивши їх на 70% на всі групи вантажів. Про це написав у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також:

"З початку повномасштабної агресії РФ "Укрзалізниця" прийняла на себе один із найважчих ударів агресора. Вантажні перевезення, що є ключовим джерелом прибутку компанії, скоротилися на 65,3%, майже 6 300 км шляхів було зруйновано ворогом", - йдеться в повідомленні.

Держава субсидує УЗ, щоб вона могла продовжувати виконувати свої гуманітарні та оборонні функції. З початку війни на рахунки компанії було направлено 10 млрд грн. Проте однієї державної підтримки вже недостатньо, зазначив Кубраков.

Читайте також:

"Ми усвідомлюємо, що підняття тарифів впливатиме на підприємства, що користуються залізницею для перевезення вантажів. Однак я впевнений, що бізнес, орієнтований насамперед на зовнішні ринки, адаптує свою діяльність, як це робить уся країна в жорстких та несправедливих умовах російської агресії", – додав міністр.

Він також наголосив, що навіть за підвищення українські тарифи залишаються нижчими, ніж у державах ЄС.

Публікація Олександра Кубракова у Facebook
Публікація Олександра Кубракова у Facebook

Раніше ми писали, що "Укрзалізниця" запустила ще один напрямок курсування автомобілевозів. Тепер українці можуть відправляти свої машини з Києва до Ужгорода та назад залізницею.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK